Skip to content
Atidaryta nauja pakuočių ir stalo žaidimų gamykla „Folded Box“

Atidaryta nauja pakuočių ir stalo žaidimų gamykla „Folded Box“

Lapkričio 22 dieną iškilmingai atidaryta nauja „Folded Box“ pakuočių ir stalo žaidimų gamykla, kurioje kieto kartono dėžės gaminamos taikant Baltijos šalyse unikalią technologiją. Bendrovė į naują įrangą investavo daugiau nei 1,7 mln. eurų, taip padidindama gamybos pajėgumus, kad galėtų rinkai siūlyti kokybiškas tvarias pakuotes ir konkuruoti su gamintojais Kinijoje.


Naujoji „Folded Box“ gamykla pradėjo veiklą 2 700 kv. m. patalpose „Piche“ plėtojamame verslo parke „Ulmaņa parks II“ šalia Rygos oro uosto. 2023 m. įmonė planuoja pagaminti daugiau nei 2,5 mln. kieto kartono dėžių.

Akimirkos iš „FOLDED BOX“ stalo žaidimų gamyklos atidarymo
„Iki šių metų pabaigos naujoje „Folded Box“ gamykloje bus pradėti eksploatuoti 22 nauji įrenginiai, tarp kurių tokios retos technologijos kaip dėlionių detalių pjovimo linija, kortelių pjaustymo staklės ir visiškai sukomplektuotas braižytuvas. Naujausias visos gamybos sistemos papildymas – unikali popieriaus įspaudimo mašina, kurią nusprendėme įsigyti reaguodami į žaliavų prieinamumo iššūkius tiek Europoje, tiek Azijoje“, – sako gamyklos
vadovas Austris Polis, papildydamas, kad dabar Baltijos šalių ir Skandinavijos klientai pirkdami pakuotes galės sumažinti geopolitinę, logistinę ir kokybės riziką.


Stalo žaidimų srities ekspertas Egils Grasmanis visada norėjo gaminti žaidimus Latvijoje: „SIA Brain Games“ yra šeimos įmonė, 100 % Latvijos kapitalo verslas, mes patys kuriame žaidimus ir parduodame kitų sukurtus žaidimus. Žaidimų gamyba iki šiol buvo vienintelė trūkstama grandis mūsų įmonėje, todėl iš karto įžvelgėme galimybes „Folded Box“ gamykloje ir susitarėme dėl naujos verslo krypties – stalo žaidimų, dėlionių ir kortų žaidimų gamybos. Labai didžiuojamės, kad pirmasis naujoje gamykloje pagamintas stalo žaidimas – „Latvijos Nepriklausomybės kovos“, padedantis kiekvienam pažinti mūsų laisvės kovų istoriją“.

Stalo žaidimas „Latvijos nepriklausomybės kovos“
„Įmonė „Folded Box“ yra puikus pavyzdys, kaip keičiantis pasaulinėms tiekimo grandinėms galima pasinaudoti naujomis galimybėmis. Šiuo metu daugelis įmonių Europoje ir Šiaurės Amerikoje atsisako tiekėjų Azijoje, todėl šioje verslo nišoje gali sėkmingai įsitvirtinti ir Latvijos įmonės. Džiaugiamės, kad „Folded Box“ yra vienas iš LIAA verslo inkubatorių klientų, kuriems patvirtinome 100 tūkst. eurų paramą“, – sako Latvijos investicijų ir plėtros agentūros direktorius Kaspars Rožkalns.

Stalo žaidimų gamykla „Folded Box“
SEB banko valdybos narys Arnis Škapars gyrė „Folded Box“ kaip inovatyvią įmonę, sugebėjusią įžvelgti augimo galimybes ir atsižvelgti į rinkos plėtros tendencijas gaminant visame pasaulyje didėjančią paklausą turinčius produktus. „Tokios įmonės mus, kaip finansinį partnerį, visada įpareigoja, todėl džiaugiamės, kad esame šalia ir remiame ekonomiškai pagrįstas investicijas“, – sako Arnis Škapars.

Stalo žaidimų gamykla „Folded Box“
„SAF tehnika“ valdybos pirmininkas Normunds Bergs taip pat vertina galimybę gaminti tvarias produktų pakuotes Latvijoje: „Anksčiau pakuotes gaminome ir Kinijoje, tačiau prasidėjo problemos – kilus pandemijai sulėtėjo tiekimas, pradėjo trūkti konteinerių, pabrango degalai. Dėl to, pridėjus pristatymo terminus, augančias transporto sąnaudas, pinigus, kuriuos reikia užšaldyti, kad pakuočių sandėlyje būtų galima turėti tiek, kiek reikia, akivaizdu, kad pigi gamyba Kinijoje yra tik mitas. Dabar šis regionas yra mažiau stabilus ir
politiškai. Todėl „Folded Box“ yra vienas pirmųjų signalų, kad net ir tokioje, atrodytų, paprastoje pramonės šakoje, kaip pakuočių tiekimas, gamyba puikiausiai gali būti vykdoma ir Latvijoje“.

Akimirkos iš „FOLDED BOX“ stalo žaidimų gamyklos atidarymo

Ankstesnis straipsnis Populiariausi 2022 metų stalo žaidimai – TOP 10
Kitas straipsnis Ar magnetiniai konstruktoriai saugūs mažiems vaikams?

Palikti komentarą

Komentarai turi būti patvirtinami prieš juos publikuojant

* Reikalingi laukai